Beroep: Fysiotherapeut, Haptotherapeut en Docent aan de Academie voor Haptonomie en Haptotherapie in Doorn.

In 1987 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Leiden. Na mijn studie heb ik een aantal jaren gewerkt bij Richard Smith fysiotherapie in Amsterdam. Dit was een praktijk waar veel (top)sporters werden behandeld en begeleid. De manier van werken in die praktijk was destijds revolutionair.

Na een korte periode als fysiotherapeut in Amerika en als sportleraar bij Club Med op Guadeloupe, ben ik in 1990 een eigen fysiotherapie praktijk begonnen in Leiden.

In de periode dat ik in Amsterdam werkte dook ook de naam Ted Troost ineens veelvuldig op in de topsport. Geïnspireerd geraakt door wat ik hoorde over zijn manier van werken ben ik in 1992 gestart met de opleiding Haptonomie in Doorn.

Sinds 2003 heb ik mijn praktijk voor fysiotherapie omgezet in een praktijk voor haptotherapie.

Van 1990 tot 2009 ben ik werkzaam geweest in Leiden en tegenwoordig zit ik in Voorschoten.

Met veel plezier geef ik sinds 2008 les aan de Academie voor Haptonomie en Haptotherapie in Doorn.

Door de jaren heen heb ik diverse bij- en nascholingen in de fysiotherapie gedaan m.b.t. de extremiteiten (armen en benen) en de wervelkolom.

Van 2008 tot 2010 heb ik, in opdracht van de academie voor haptonomie, VVOG een voetbalteam in Harderwijk op haptonomische wijze begeleidt. Het doel hiervan was om nog meer ervaring op te doen met het begeleiden en behandelen van teams en individuele spelers op een haptonomische manier.

Uiteraard volgen wij als geregistreerde haptotherapeuten en docenten zeer regelmatig bij- en nascholingen.